Bisnis

Berjuta-juta Facebook Pengguna Tidak Tahu Mereka Menggunakan Internet

Setiap pengguna berdaftar di Facebook telah profil peribadi yang memaparkan pos mereka dan kandungan. Format setiap halaman pengguna disemak semula pada bulan September 2011 dan menjadi dikenal sebagai” Masa”, yang kronologis makan pengguna cerita-cerita, termasuk status terbaru, gambar-gambar, interaksi dengan aplikasi, dan peristiwa. Facebook dilancarkan Facebook muka surat untuk jenama dan selebriti pada tahun 2007 di mana mereka boleh berinteraksi dengan peminat mereka.

Kita melihat perubahan besar-besaran dalam kawalan dan membiayai tempat itu masa depan kita penerbitan ekosistem di tangan beberapa yang sekarang mengontrol nasib banyak. Kacamata itu hanya boleh berpasangan dengan satu akaun pada suatu waktu. Menurut tech gergasi, jika anda kehilangan Ray-Ban Cerita gelas pintar dan seseorang cuba untuk pasangan mereka dengan telefon baru dan Facebook akaun, semua data dan media kiri di atas cermin mata akan dipadamkan secara automatik. Ini telah berlaku banyak kali-dan bukan hanya untuk kandungan sederhana.

Reka bentuk dan kemampuan kami telefon memihak aplikasi yang menggalakkan tingkah laku yang berbeza. Dan sekarang, Facebook jangkauan jauh lebih besar daripada mana-mana sosial yang lain platform. Sesuatu yang benar-benar dramatik yang berlaku kepada media kami lanskap, awam dan kami jurnalisme industri, hampir tanpa kita sadari dan pasti tanpa tahap awam pertunangan dan perdebatan ia layak. Berita kami ekosistem telah berubah lebih dramatis dalam lima tahun terakhir daripada mungkin di mana-mana titik dalam lima ratus. Kita lihat besar teknikal lompatan–realiti maya, video hidup, buatan pintar pesan bot, instant messaging dan chat.

Di bulan juni 2009, Facebook memperkenalkan “nama pengguna” ciri-ciri yang membolehkan pengguna untuk memilih nama panggilan yang unik yang akan digunakan dalam hargai profil peribadi mereka untuk membuat perkongsian lebih mudah. Bagaimanapun, media sosial gergasi telah berkata mesej untuk menggalakkan kesedaran apabila menggunakan gelas. Sebelum anda menggunakan mereka, Facebook menawarkan panduan bagaimana untuk menggunakan gelas bertanggungjawab dan meminta pengguna untuk berpikir tentang masa yang terbaik untuk mengambil foto atau video. Anda tidak akan pos status terbaru atau seperti catatan dari wajah anda.

Pasukan pernah digunakan bentuk taktik, seperti bereksperimen dengan kandungan dan frekuensi pemberitahuan, untuk cuba untuk melibatkan pengguna lebih berkesan. Antara lain, tujuan mereka adalah untuk meningkatkan metrik dipanggil L6/7, peratusan orang yang mendaftar untuk Facebook pada enam tujuh hari terakhir. L6 / 7 hanya salah satu dari banyak cara Facebook telah diukur “pertunangan”—orang kecenderungan untuk menggunakan platform mereka dalam apa-apa cara, sama dengan menyiarkan, mengulas, suka atau perkongsian, atau hanya menonton. Sekarang setiap interaksi pengguna sekali dianalisa oleh insinyur telah dianalisa oleh algoritma. Algoritma ini dicipta lebih cepat, lebih peribadi umpan balik terus menerus untuk merancang dan menyesuaikan setiap pengguna feed berita untuk meningkatkan lagi pertunangan. Pasukan yang bekerja untuk menentukan yang jawatan individu Facebook pengguna akan melihat di dalam diri mereka feed berita ingin gunakan teknik yang sama.

Pada 19 September, Facebook mengumumkan bahwa ia akan bekerjasama dengan AS-dibiayai demokrasi promosi organisasi, Antarabangsa Institut Republikan dan Demokrasi Negara Institute, yang longgar bergabung dengan partai Republik dan Demokrat pihak, untuk penyebaran berita di luar Amerika Syarikat. Melalui Digital Penyelidikan Forensik Lab, Facebook bekerja dengan Atlantic Majlis, NATO yang berkaitan dengan pemikir. Pada bulan November, Facebook dilancarkan Pintar Memaparkan jenama portal dan Portal Plus (Portal+). Facebook telah mengkritik untuk membenarkan pengguna ke pos menyalahi undang-undang atau bahan serangan. Sebagai langkah sementara untuk menjaga perdamaian di Sri Lanka.Facebook dikeluarkan 3 miliar palsu akaun-satunya di suku terakhir 2018 dan suku pertama 2019; dalam perbandingan, sosial rangkaian laporan 2,39 bilion bulanan pengguna aktif. Kawalan di Facebook Melihat aplikasi membantu anda menyesuaikan pengalaman anda-sebagai contoh, anda boleh menetapkan pilihan peribadi anda untuk mengimport foto dan video, dan kapan dan di mana anda berkongsi kandungan yang anda ambil dengan cermin mata.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button