Kesehatan

What Is The Difference Between Hormonal And Cystic Acne And How Do We Treat It?

Erythromycin digunakan untuk merawat saluran pernafasan jangkitan yang disebabkan oleh M. Pneumoniae, Legionella, beta-hemolitik badan manusia dan badan manusia pneumoniae. Clindamycin adalah bakteria untuk paling bukan enterococcal gram-positif aerobik bakteria dan banyak anaerobik mikroorganisme dan dianggap sebagai alternatif yang sangat baik untuk beta-lactam antibiotik untuk rawatan banyak staphylococcal jangkitan .

ACNES

P. jerawat sengaja memakan minyak dan lemak, dan sebagai Unna berkata, “tidak ada yang lebih baik dilindungi dan marah dewan” untuk fat-mencerna bakteria daripada berendam di kedalaman remaja folikel. Ia menggunakan proses penapaian yang menghasilkan lemak sebagai sebuah produk, termasuk propionik asid, selepas itu ia dinamakan. Walaupun ia dikenali dengan rumah dalam kulit, ia juga terdapat dalam saluran kencing, mulut dan usus besar. Di samping jerawat, ia telah dikaitkan dengan yang lain keadaan radang kulit, paru-paru, jantung dan mata. Laporan kes yang sudah digambarkan kesan yang baik clarithromycin pada demam, sakit sendi, FDG pengambilan pada BINATANG-CT, CRP dan s-IL2R tahap dalam sarcoidosis pasien yang P. jerawat hadir dalam darah .

Di samping itu, yang perlu untuk intraoperative pemeriksaan luka dan berpanjangan budaya untuk menilai risiko selepas pembedahan bahu infeksi telah menekankan . Dalam gred rendah P. jerawat bahu jangkitan, sakit mungkin satu-satunya tanda-tanda diikuti dengan kekakuan, dengan semua tanda-tanda infeksi yang tidak hadir . Periprosthetic bersama jangkitan boleh menjadi sangat serius dan membawa kepada kehilangan fungsi normal bersama atau keracunan darah .

Megyeri et al. baru-baru ini, ia telah mencadangkan bahawa P. jerawat strain mungkin terlibat dalam bakteria pertahanan laluan oleh memicu tempatan peningkatan dalam autophagic aktiviti keratinocytics49. Jerawat terjadi apabila mengasingkan — bahan yang berminyak yang melumasi rambut dan kulit — dan sel-sel kulit mati menyumbat folikel rambut. Jerawat adalah keadaan kulit yang berlaku apabila folikel rambut anda menjadi tersumbat dengan minyak dan sel-sel kulit mati. Jerawat adalah yang paling biasa dalam remaja, walaupun ia memberi kesan kepada orang-orang dari segala usia.

Bagaimanapun, kajian pada bakteria terapi telah sebahagian besarnya berkesan dan kekal tulang belakang rawatan untuk hari ini. Seperti disebutkan di atas, rawak kiri-kanan perbandingan dijalankan dalam pasien dengan 5% gel kanta/1% clindamycin lotion/PSU penyinaran berbanding 0.05% fluticasone krim/PSU penyinaran pada pasien dengan PMH. Gabungan gel dan clindamycin telah dipilih berdasarkan kajian pada jerawat, yang menunjukkan keputusan yang lebih baik dan dikurangkan pembangunan obat-tahan P. jerawat strain. Setelah 14 minggu rawatan, jauh lebih repigmentation berlaku pada bakteria sisi daripada di anti-inflamasi sisi, dan ini perbezaan bertahan setelah 12 minggu follow-up tanpa rawatan. PSU berasaskan telah berpikir untuk mempercepat repigmentation, tapi tidak secara langsung merawat punca penyakit. Rawak, dua kali buta, plasebo dikawal kajian 23 pasien dengan PMH telah dijalankan untuk menilai kemanjuran dari topikal kombinasi 5% gel dan 1% clindamycin dalam sinar matahari berbanding plasebo dan sinar matahari.

Ia adalah menarik untuk membuat spekulasi bahwa kehadiran P. jerawat di dalam atau di sekitar darah boleh meningkatkan berterusan radang sambutan di sarcoidosis, yang menyumbang untuk penyelenggaraan radang granulomatous tindak balas dalam beberapa pesakit. Jika ini benar, ia adalah menarik untuk melihat jika mengurangkan bakteria beban P. jerawat dengan antibiotik bisa menjadi bermanfaat dalam kumpulan kecil pasien dengan sarcoidosis. Peranan jerawat Propionibacterium di jerawat dan dalam pelbagai daripada penyakit radang mantap.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Check Also
Close
Back to top button